Felvételi jegyzék

2020.03.15.

Kedves felvételiző Diákok, tisztelt Szülők!

 

A szóbeli felvételi vizsgákat követően nyilvánosságra hozzuk iskolánk felvételi jegyzékét. (Kérjük, kattintson a "Bővebben" szóra.)

link használatával elérhető felületen valamennyi diák szerepel, aki jelentkezett gimnáziumunk egy vagy több képzési területére. A jelentkezési lapon megadott oktatási azonosító vagy jelszó megadásával láthatók az egyéni felvételi eredmények.

 

Minden jelentkezőnél feltüntetjük az adott tanulmányi területen a felvételi eljárás során hozott pontszámait (általános iskolai bizonyítvány alapján számított pontok; a központi írásbeli felvételi vizsgán elért pontok), a szóbeli vizsgán kapott pontszámot valamint az elért összesített pontszámot. 

 (A tervezett tanulólétszámhoz képest hátrább rangsorolt diákoknak is lehet esélyük, ha az előrébb levő tanulókat más megjelölt tanulmányi területre vesszük fel, vagy ha ők a sorrendben előbb megjelölt iskolába kerülnek felvételre.)

 

Megjelölt tanulmányi területenként látható

-       a felvehető tanulók esetében a felvételiző rangsorban elért helye

-       az elutasított tanulók esetében az elutasítás ténye „E”, ami azt jelenti, hogy a jelentkezőt gimnáziumunkba abban az esetben sem vesszük fel, ha az adott osztályba a megadott keretszámot nem sikerül betölteni.

 

Az elutasítás („E”) oka lehet:

- a tanulót a hozott pontjai (általános iskolai bizonyítványa + központi írásbeli vizsga eredménye) alapján nem hívtuk be szóbeli vizsgára

- a tanuló nem jelent meg a szóbeli felvételi vizsgán vagy a rajz alkalmassági vizsgán

- a tanuló nem felelt meg a rajz alkalmassági vizsgán

- a tanuló megfelelt a rajz alkalmassági vizsgán, de hozott pontjai alapján nem hívtuk be szóbeli vizsgára

- a tanuló hozott pontjai és a szóbeli vizsgán elért teljesítménye összességében nem elegendő a gimnáziumunkba való felvételhez.

 


a felvételhez szükséges

minimum pontszám

     felvehető tanulók

           száma

7 évfolyamos képzés (0008) Tehetséggondozó 143 30
6 évfolyamos képzés (0001) Humán 141 15
6 évfolyamos képzés (0002) Reál   141 15
5 évfolyamos képzés (0003) Angol nyelvi előkészítő 151 20
5 évfolyamos képzés (0004) Német nyelvi előkészítő 148 12
4 évfolyamos képzés (0005) Biológia 150 16
4 évfolyamos képzés (0006) Rajz  131 14
4 évfolyamos képzés (0007) EU 154 32

                                                                                                      

 

FONTOS!

Az Oktatási Hivatal 2020. április 23-ig kialakítja a végeredményt az igazgatói döntések és tanulói adatlapok egyeztetése alapján.

Minden tanulónak, aki jelentkezési lapot nyújtott be gimnáziumunkba, 2020. április 30-ig postára adjuk a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést.

 

Észrevételeiket, kérdéseiket a Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. címen küldhetik el.