Emelt és középszintű érettségi dolgozatok megtekintése

2020.11.02.

image002be

A 2020/2021-es őszi érettségi időszak dolgozatainak (közép- és emelt szint) megtekintési napjául az Oktatási Hivatal november 9-ét jelölte ki.

Ezen a hétfői napon 8.00-16.00 között lehet megtekinteni a megírt dolgozatokat a Budapest II.Kerületi II.Rákóczi Ferenc Gimnázium 001-es termében (földszint, a porta mögött közvetlenül).

A dolgozatokról fénykép készíthető.

A megtekintés tudnivalói

Formanyomtatvány az emelt szintű érettségivel kapcsolatos vizsgázói észrevételhez (fellebbezéshez)

 
A 100 legjobb középiskola

2020.10.25.

image002be Nagy örömmel szeretnénk beszámolni róla, hogy a HVG idei, A 100 legjobb gimnázium 2020 című kiadványában iskolánk az 58. helyet szerezte meg, ezzel 8 helyet javított a tavalyi eredményhez képest.
 
Felvételi tájékoztató a 2021/22-es tanévre (részletes programleírásokkal, a szóbeli felvételi követelményeivel)

2020.10.20.

image002be Tisztelt Szülők, kedves érdeklődő Diákok!

Gimnáziumunk 2021/20-es tanévre szóló felvételi tájékoztatója megtekinthető a linkre kattintva. Kérjük, folyamatosan kísérjék figyelemmel a honlapunkon későbbiekben megjelenő, felvételivel kapcsolatos aktuális információkat, melyeket a főoldalon, a hírek közt, és a felső menüsorban, a Felvételi menüpont alatt is megtalálnak!

 
KARÁCSONYI ADOMÁNYGYŰJTÉS
Gimnáziumunk ebben az évben is csatlakozik a Szent László Társulat és a Rákóczi Szövetség által kezdeményezett karácsonyi adománygyűjtéshez, melynek keretében tartós élelmiszert és édességet, tisztálkodási szereket, mesekönyveket és társasjátékokat juttatnak el a szervezők határon túli magyar gyermekotthonokba illetve szórvány magyar települések rászoruló gyermekeihez.
A gyűjtés iskolánkban november 9-én kezdődik és december 3-ig tart. Az adományokat a porta melletti dobozba lehet elhelyezni.
Nagyon köszönjük!
 
Kerületi Kaptató

2020.10.13.

kaptato

A II. kerületi Önkormányzat az idei évben is megrendezi a hagyományosnak számító Kerületi Kaptatót, viszont igazodva a járványügyi helyzethez, nagyobb teret biztosít a távok megtételére.

Szervező: II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. és a II. Kerületi Önkormányzat

Helyszín: II. kerület közigazgatási határán belüli terület

A verseny időtartama: 2020. október 10-30. között szabadon választott időpontban

További információ a nevezésről a linkre kattintva érhető el. Ha a nevezés során megjelölik intézményünket, az iskolák közötti pontozásba ez beleszámít. Köszönjük a támogatásukat!

 
Információk az őszi érettségi időszakról

2020.09.22.

image002be

Kedves Diákok, a linkre kattintva a 2020-as őszi érettségi vizsgaidőszakkal kapcsolatos információk olvashatók. 

 

Új információk- emelt behívók

Kedves Érettségizők!

Az Oktatási Hivatal ma reggeli tájékoztatása szerint: az emelt szintű vizsgák helyszínét és időpontját tartalmazó vizsgabehívókat Budapest Főváros Kormányhivatala postai úton megküldi az iskolákban emelt szintű vizsgára jelentkezőknek.

 

Tantárgyi követelmények, témakörök (középszint) 

 

középszintű informatika érettségi szóbeli témakörei  a linkre kattintva elérhetők

Angol és német nyelvből a 40/2002-es, az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló OM rendelet az irányadó. Bővebben ezen a linken 

Érettségi időpontok, segédeszközök, tudnivalók

 
Az iskola működése a COVID idején (beléptetés, maszk viselés)

2020.09.21.

image002be

A Kormány 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelete a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről 5. § szerint a belépés szabályai a következők:

 

Az intézmény területére

a) az ott foglalkoztatott személyen,

b) az ott szükséges karbantartási, illetve javítási munkát végző személyen,

c) a jogszabályon alapuló kötelezettség teljesítése céljából érkezőn,

d) a gyermeken, illetve a tanulón és

e) a gyermeket, illetve a tanulót – a (2) bekezdés szerint – kísérő nagykorú személyen kívül más személy nem léphet be.


(2) Ha a gyermeket, illetve a tanulót az intézménybe kísérő vagy onnan hazakísérő egy fő nagykorú személy a maszkot az 1. § (1) bekezdésében meghatározott módon viseli, az intézmény területére a testhőmérséklet-mérési pontig beléphet.


Iskolánkban mindenki számára kötelező a maszk használata, a sállal, kendővel történő arc eltakarása nem megengedett, ezt a kötelező protokollt az iskola házirendje is tartalmazza. 

Intézményünkben hőkapuk/ kamerák felszerelése és tesztelés történik, emiatt 2020. 09. 22-én reggel 7 órától a belépést ilyen módon ellenőrizzük, azokat, akinek a testhőmérséklete a megengedettnél magasabb, elkülönítjük és szülői értesítés mellett intézkedünk a továbbiakról ( pl. hazaküldés).

 

 
II. Rákóczi Ferenc Kárpát-medencei Latin Fordítási Verseny

2020.09.20.

rf latinm

Kedves latin szakos Kollégák, tisztelt Érdeklődők!


Iskolánk, a Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium a 2020-21-es tanévben 9. alkalommal rendezi meg a tehetséges, latin nyelvet tanuló diákok számára a II. Rákóczi Ferenc Kárpát-medencei Latin Fordítási Versenyt.

2020. november 20-ig várjuk a nevezéseket.

A verseny részletes leírása és szabályzata

 
« ElsőElőző1234567KövetkezőUtolsó »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL